Organisatieadviseur

Na mijn studie Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkte ik vijf jaar als organisatieadviseur.

Ik was projectmedewerker en later projectleider in adviestrajecten die draaiden om kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, fusies of  strategieontwikkeling. Bovendien verzorgde ik trainingen.

Onderzoeker

Op zoek naar meer inhoudelijke diepgang en maatschappelijke relevantie kwam ik terecht bij Wageningen Economic Research, een kennisinstelling en onderdeel van Wageningen University & Research (WUR).

Hier werkte ik elf jaar als beleids- en marktonderzoeker, vaak in multidisciplinaire teams, volgens de Wageningen benadering. De laatste jaren was ik de projectleider van mijn en andere onderzoeken.

Belangrijke thema’s waren de maatschappelijke acceptatie van de veehouderij, de marketing van verduurzaming en burgerparticipatie.

Journalist

Rond mijn veertigste besloot ik me als schrijver verder te ontwikkelen. Reden waarom ik in 2013-2014 koos voor de opleiding Journalistiek voor academici aan de Hogeschool Utrecht.

Tijdens en na deze opleiding schreef ik journalistieke teksten over uiteenlopende onderwerpen. Variërend van treinen die kleine stations overslaan, een ongewone spellenwinkel in Utrecht tot een campagne die de dood bespreekbaarder moet maken. Bovendien schreef ik enkele korte verhalen.

Er ging een wereld voor me open. Ik nam ontslag bij de WUR en richtte mijn eigen onderneming op: Elvi van Wijk, onderzoek & communicatie.

Tekstschrijver

De afgelopen jaren draaide mijn werk steeds meer om het schrijven van teksten. Een bewust besluit. Want meer dan in het onderzoek, kan ik in de schrijverij mijn eigenheid en creativiteit kwijt.

Ik schreef vooral over agri- & foodonderwerpen. Zo ondersteunde ik in 2016 de Raad voor Dierenaangelegenheden bij het formuleren van een visie op de rol van de overheid bij marktwerking rond dierenwelzijn. Bovendien schreef ik, zowel in het Nederlands als in het Engels, meerdere artikelen en een white paper over de gevolgen van de vierde industriële revolutie voor de groente- en fruitsector.

Verder verschenen de afgelopen jaren artikelen van mijn hand in het magazine van Hulphond Nederland en werd ik regelmatig gevraagd om mensen te helpen bij het schrijven van een onderzoeksrapport, scriptie of artikel. Ik was hun schrijfcoach; ook een dankbare rol!

Hoofdredacteur

In 2016 richtte ik Hart van Nijmegen op, het magazine voor de 18.000 inwoners van stadsdeel Nijmegen-Midden. Sindsdien ben ik de hoofdredacteur van dit blad en verzorg ik de website en Facebookpagina.

Allround communicatieprofessional

Maandag 1 april 2019 brak voor mij een nieuw hoofdstuk aan. Na meer dan vier jaar vooral schrijven (met name over agri & food), begon ’t bij me te kriebelen. Geïnspireerd door een periode van soul searching en mijn rol bij Hart van Nijmegen, besloot ik dat ik me wil ontwikkelen tot een allround communicatieprofessional.

En waar kun je dat nu beter oppakken dan bij een communicatieadviesbureau? Een bureau dat bovendien dezelfde focus op agri & food heeft als ik. Dat bureau is Imagro in Ottersum. Sinds 1 april 2019 werk ik hier als communicatieadviseur. Reden waarom mijn eigen bedrijf nu op een laag pitje staat.

Bij Imagro werken veertig professionals elke dag aan het kantelen van maatschappelijke problemen in agri, food en leefomgeving, naar kansen voor people, planet en profit. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

 

Testimonials

Marcel Enderink, concept & design bij JEEN Communicatie “We hebben samen aan verschillende projecten gewerkt. Elvi is fijn om mee te werken. Ze heeft een sterk analytisch vermogen en kan mensen motiveren en inspireren. Ze weet mensen heel goed de ruimte te geven en daardoor ontstaan er mooie dingen.”

Sanne van Zanen, beleidsmedewerker bij KIWA Alspectro: “Samenwerken met Elvi betekent samen doelen bereiken en kansen creëren. Met haar positieve energie, nieuwsgierigheid en scherpe blik is ze in staat om mensen te inspireren. Samen bereik je namelijk meer dan alleen, vindt Elvi. Kortom, een fijne collega met oog voor mens, dier en natuur.”