Impact en waardering dankzij goed geschreven teksten

Nog voordat ik mezelf schrijfcoach noemde, werd ik al door mensen gevraagd om ze te helpen met een onderzoeksopdracht of ander type tekst. Vaak waren het adviseurs of onderzoekers.

Wat deze mensen met elkaar gemeen hadden is dat hun werk draait om ingewikkelde onderwerpen waar zij ontzettend veel vanaf weten. Dat heeft een schaduwkant.

Naarmate je ergens meer verstand van hebt, wordt het vaak lastiger om er concrete, menselijke, duidelijke en bondige teksten over te schrijven; mijn criteria voor een goede tekst.

Wat ze bovendien met elkaar deelden was dat ze beseften dat er minder gebeurde met hun inzichten en idee├źn dan ze wilden. En dat dit te maken had met de teksten die ze produceerden.

Vandaar hun hulpvraag.

Is dit herkenbaar voor jou? Ik kan je op verschillende manieren helpen.

Gratis schrijfadvies

Heb je nog nooit gebruik gemaakt van een schrijfcoach, maar wil je het wel eens proberen? Dat kan. Gratis en voor niets! Hoe werkt het? Heel simpel. Mail me een tekst waar je feedback op wilt. Deze tekst telt maximaal 400 woorden. Ik mail je vervolgens twee tips voor verbetering van je tekst. Gratis schrijfadvies dus! Hoe mooi is dat?

mail me je tekst

Een proefconsult

Je twijfelt nog of schrijfcoaching door mij iets voor je is? Dan benader je me voor een proefconsult. Je mailt me een tekst waar je feedback op wilt. Deze tekst telt maximaal 800 woorden. In je mail beschrijf je doel en doelgroep van je tekst. Vervolgens bel ik je via Skype met tips voor verbetering. De duur van dat gesprek is maximaal een uur. De kosten van dit proefconsult zijn tachtig euro. Op naar impact en waardering van jouw harde werk!

mail me je tekst en informatie over doel en doelgroep

1-op-1-schrijfcoaching

De eerste stap bij 1-op-1-coaching is een gratis intakegesprek van een uur. Zo krijg ik zicht op je professionele context en behoefte aan ondersteuning. Vervolgens laat ik je kennismaken met de criteria voor een goede tekst; concreetheid, menselijkheid, duidelijkheid en bondigheid. Dat doe ik vooral door je feedback te geven op je eigen teksten. De kosten van 1-op-1-coaching zijn afhankelijk van je wensen.

Vraag een gratis intakegesprek aan

Programma Schrijven voor Succes

Om nog veel meer mensen te kunnen helpen met hun teksten werk ik op dit moment aan mijn programma ‘Schrijven voor Succes’. Dit programma kan in zijn geheel of in modules worden afgenomen.

Titels van modules zullen bijvoorbeeld zijn: ‘De ultieme doel- en doelgroepanalyse’, ‘Hoe maak je het abstracte concreet?’, ‘Het recept voor menselijk schrijven’, ‘De elf meest gemaakte fouten in onderzoeksrapporten’ en ‘Zeven tips voor bondig schrijven’.

Testimonial

Lille Witsen Elias, deeltijdstudent master Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen:

Ik vond het een hele stap om een schrijfcoach in te huren. Heel lang wilde ik niet toegeven dat ik hulp nodig had bij een opdracht uit het eerste jaar. Achteraf bekeken heb ik een half jaar studievertraging opgelopen doordat ik hier zo lang heb mee heb gewacht.

Elvi bracht structuur aan in de chaos, haalde de ondoordachte formuleringen eruit en zorgde voor meer diepgang. Dat deed ze vooral door veel vragen te stellen. Ze heeft me er echt doorheen getrokken. Nadat ik twee keer voor het vak was gezakt, haalde ik dankzij haar een dikke zeven. Ik beveel haar van harte aan als schrijfcoach.”