Behoefte aan goede teksten over de meest relevante sector van Nederland?

Zodat mensen snappen waar je mee bezig bent, waarderen wat je doet, en je producten, inzichten of ideeën overnemen. En jij dus beloond wordt voor je harde werk voor de agrifoodsector!

Wat kan ik voor je doen?

Voor jou schrijf ik bijvoorbeeld:

Een goed onderbouwd white paper, waaruit blijkt dat jij de oplossing voor een bepaald probleem in handen hebt.

Een wervende corporate story, die de toegevoegde waarde van jouw organisatie belicht en je medewerkers trots maakt.

Een journalistiek geschreven advertorial waarin de voordelen van je nieuwe product worden beschreven.

Een inspirerende impressie van een door jou georganiseerde bijeenkomst.

Een vlot onderzoeksrapport dat snel te interpreteren is.

Of een inspirerende kernboodschap die alle vragen over het waarom, wat en hoe van jouw organisatie beantwoordt. Bijvoorbeeld in de vorm van een hip tijdschrift.

En ik blog graag voor je!

Velen gingen jou voor

Ik schreef de afgelopen jaren bijvoorbeeld voor de Raad voor Dierenaangelegenheden, het Fresh Information Management Centre,  Connecting Agri & Food, de provincie Noord-Brabant, Imagro, JEEN Communicatie en Wageningen UR.

Lees teksten van mijn hand

Reden

Opdrachtgevers kiezen voor mij omdat ik in hun schoenen heb gestaan. Als ondernemer, onderzoeker, projectleider of adviseur.

Maar vooral omdat ik al jaren bezig ben met agri & food. Net als zij.

Ik werkte elf jaar als beleids- en marktonderzoeker bij Wageningen Economic Research, onderdeel van Wageningen University & Research. In deze periode schreef ik wetenschappelijke rapporten en artikelen, maar ook publicaties voor een breder publiek.

Hierna volgde ik een journalistieke opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Sindsdien richt ik me als freelance tekstschrijver vooral op onze mooie sector.

Lees mijn blogs over agri- en foodonderwerpen

Hoe gaan we het doen?

Ons traject begint met een uitgebreid, gratis intakegesprek.

Daarna weten we wat er nodig is. Zoals het aantal woorden en de informatie die ik eventueel moet verzamelen. Bijvoorbeeld in de vorm van deskresearch, interviews of locatiebezoek.

De kosten van mijn inspanningen zijn daar natuurlijk van afhankelijk.

Vraag een gratis intakegesprek aan

Testimonials

Gé Backus, directeur van Connecting Agri & Food, onderdeel van DLV Advies: Elvi heeft voor ons een politiek zeer beladen rapport herschreven. Onderwerp was de veehouderij in Noord-Brabant. De oorspronkelijke tekst was niet begrijpelijk genoeg, bevatte te veel jargon en sloot niet goed aan bij de doelgroep, de Provinciale Staten van Noord-Brabant. We bleven er maar opmerkingen over krijgen.

Politici hebben weinig tijd en moeten teksten snel kunnen interpreteren. Ik wist dat de tekst bij Elvi in goede handen was omdat ze goed kan luisteren en ingewikkelde zaken objectief en begrijpelijk kan verwoorden. De tekst was er heel snel en ondanks de politieke heftigheid rond het onderwerp heb ik er geen enkel commentaar op gehad. Eindelijk was het goed. Ik aarzel niet om haar nog een keer in te huren.”

Christy de Vrij, oprichter en eigenaar van Building on Events: “Een tekst voor agrarische bedrijven om hen te informeren over een nieuw beursconcept is door Elvi aangepakt en herschreven voor de doelgroep. De tone of voice is aangepast, informatie helder gemaakt met een opsomming en referentie, ze heeft een pakkende titel bedacht en ook mijn concept beurstours duidelijk verwoord. Mede door deze aangepaste tekst heb ik bedrijven kunnen overtuigen van de meerwaarde van deelname aan de beurstours en daarmee een opdracht op een agrarische beurs verworven (Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland). Dank Elvi, super om zo samen te werken en het blijkt maar weer dat het de moeite waard is om extra aandacht te besteden aan tekst om bedrijven te “raken”.

Steven de Groot, lector Innovatief Ondernemen bij Zuyd Hogeschool: “Elvi heeft het unieke vermogen om wetenschap (naast uit te oefenen) te verbinden aan de praktijk, door zich te verdiepen in doelgroepen en deze aan te spreken in begrijpelijke taal, waardoor ze impact realiseert.”

Rolien Willmes, consultant agribusiness bij JEEN Communicatie: “Het is heerlijk samenwerken met iemand met kennis van zaken, een open blik en een goede dosis daadkracht. Zo’n collega is Elvi van Wijk. Haar scherpe inzichten tillen een project naar een hoger niveau en met haar gedrevenheid zorgt ze voor positieve energie. Collegiaal, eerlijk en doortastend. En gewoon een fijn mens!”

Wil jij wijzer worden over de agri- en foodsector?

Wil jij weten welke verpakking duurzamer koopgedrag stimuleert? Hoe burgers aankijken tegen nieuwe teeltmethoden? Of waar consumenten het gezonde van biologische voeding aan toeschrijven?

In mijn maandelijkse nieuwsbrief beantwoord ik deze vragen en deel ik mijn inzichten in tal van andere agri- en foodonderwerpen met jou.

Geef hier aan dat je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen